Perfecte Accessoires voor een Meisjes Communiejurk - Maak de Grote Dag Speciaal 0
Perfecte Accessoires voor een Meisjes Communiejurk - Maak de Grote Dag Speciaal

Een modieuze en comfortabele communiejurk voor meisjes voor zo'n belangrijk evenement is één ding. Maar om de outfit echt uniek te maken, zorg voor elegante en opvallende accessoires. Wat te kiezen voor de communie-outfit om het netjes en tegelijkertijd opvallend te maken? Ontdek het!

Communiekrans – een must-have voor een speciale gelegenheid Wanneer je denkt aan een communiejurk voor meisjes, is het eerste (en passende) idee met betrekking tot accessoires de communiekrans. Maar waar komt het vandaan en hoe maak je het om het best bij de gekozen outfit te passen?

Korte geschiedenis van de communiekrans De krans is een hoofddeksel dat zijn oorsprong vindt in de oudheid. In die tijd werd het gevlochten uit mirte takken en gedragen ter ere van de godin Aphrodite. Na verloop van tijd werd het een symbool van onschuld, daarom werd het meestal gedragen door meisjes en ongehuwde vrouwen.

Hoe werd de krans een onderdeel van de communiekleding? Vroeger was de eerste heilige communie een gelegenheid voor rijkere families om "gezien te worden". Bij de altaren domineerden rijkelijk versierde communiejurken voor meisjes en jongenspakken van hoogwaardige materialen. Om de bescheiden en pure aard van de ceremonie te herstellen, begonnen parochies uniforme gewaden te introduceren. Dus communiekransen werden een accessoire dat een unieke look aan de outfit gaf.

Welke communiekrans te kiezen - kunstmatig of van echte bloemen? De eerste heilige communie valt meestal in mei, wanneer de natuur in bloei staat met een veelheid aan verschillende bloemen. Daarom werden vroeger vaak kransen van echte planten gemaakt. De meest gekozen waren rozen (vooral takrozen met kleine bloemen), gipskruid, anjers, chrysanten zogenaamde "eiken" en lelietjes-van-dalen.

Mode houdt van herhaling en in de afgelopen seizoenen is er een duidelijke terugkeer naar kransen van echte bloemen. Hoe maak je zo'n accessoire voor je dochter? Het is eigenlijk vrij simpel – je hebt alleen een beetje geduld en focus nodig, en de resultaten zullen verbluffend zijn!

Wat heb je nodig om een krans van echte bloemen te maken?

Natuurlijk bloemen! Maar om het niet te overdrijven, gebruik maximaal 2 soorten. Hierdoor behoud je de natuurlijke uitstraling van de outfit. Bloemendraad met een diameter van minimaal 1 mm als basis voor de krans. Het beste is als deze al groen is - dan hoef je het niet extra te camoufleren. De exacte hoofdomtrek van het kind. Ben je van plan een gesloten krans te maken? Meet de hoofdgrootte van het kind met een kleermakerslint. Een te grote omtrek zorgt ervoor dat de accessoire constant op de ogen van je dochter valt, en een te kleine zal onaangenaam knellen. Satijnen lint. Een goede oplossing om te beginnen met het maken van kransen zijn verstelbare accessoires. In dit geval werkt satijnen lint het beste. Bovendien zullen dergelijke loshangende lintjes de hele styling een romantisch en zeer meisjesachtig karakter geven. Groen bloementape zal handig zijn om de uiteinden van de bloemen te maskeren en samen te voegen. Bloemenlijm gebruik je wanneer je bloemen met korte stelen aan de krans wilt toevoegen. Hiermee blijft de bloem op de juiste plek. De lijm zorgt ook voor vocht, waardoor de krans er langer fris uitziet.

Bij kransen van echte bloemen blijft nog de kwestie van de juiste opslag van de decoratie. Te vroeg gemaakt, zal het verwelken en er niet elegant uitzien. Wat te doen in zo'n situatie?

Bewaar de afgewerkte krans in de koelkast, in een afgesloten bakje. Houd er rekening mee dat niet elke soort bloem even lang meegaat. Als je wilt dat je dochter de volgende dag nog van de krans kan genieten of als je van plan bent deze wat eerder te maken, kies dan voor mirte of gipskruid. Vermijd lichte rozen - hun bloemblaadjes verliezen het snelst hun perfecte uiterlijk.

Als je in de drukte van de voorbereidingen voor de eerste heilige communie geen tijd hebt om zo'n krans te maken, kun je er een in de kunstmatige versie kopen. Zo'n accessoire zal er altijd goed uitzien en is zeker duurzamer dan zijn levende tegenhanger. Het zal ook een prachtige herinnering zijn aan deze bijzondere gebeurtenis.

Wat in plaats van een communiekrans? Weigert je dochter pertinent een communiekrans te dragen? Geen zorgen! Als je haar kapsel die dag wilt versieren, zijn er nog enkele oplossingen.

Haarbanden voor meisjes Een uitstekend alternatief voor een communiekrans zijn decoratieve haarbanden. Veel daarvan bevatten extra applicaties zoals parels, pailletten, tule strikken of kunstbloemen. Zorg er echter voor dat de haarband past bij de gehele styling – het is het beste om deze te kiezen in de kleur van de gekozen communiejurk voor meisjes.

Bekijk nu beschikbare haarbanden voor meisjes uit de Zoya Fashion collectie – GA HIERHEEN.

Decoratieve haarspelden voor meisjes Als jullie besloten hebben voor een specifiek kapsel in plaats van loshangend haar, dan zijn haarspelden een goed idee om het op te fleuren. Zachte stoffen strikjes, glinsterende parels en pailletten zullen de look perfect accentueren en helpen de hele kapsel nog beter te stabiliseren.

Kies uit vele soorten haarspelden en creëer een onvergetelijke communie styling – GA HIERHEEN.

Overige accessoires die je moet overwegen bij het creëren van een communiestijl met een jurk voor meisjes Wat zal nog meer de unieke uitstraling van je dochter benadrukken tijdens zo'n belangrijke ceremonie als de eerste heilige communie? Voeg deze accessoires toe aan de gekozen communiejurk voor meisjes en bewonder het effect!

Bolero Het weer in mei kan grillig zijn. Daarom zal een bolero niet alleen de communiestijl perfect aanvullen, maar ook de schouders van je kind beschermen tegen de kou. Bovendien kun je zo'n kledingstuk ook gebruiken voor andere outfits, dus het is handig om er een "voor de zekerheid" te hebben.

Bekijk de beschikbare modellen bolero's uit de Zoya Fashion collectie en kies de perfecte stijl voor deze speciale dag – GA HIERHEEN.

Maillots, kniekousen Tijdens ongunstig weer is het verstandig niet alleen de schouders van het kind te beschermen, maar ook de benen. Hiervoor zijn kniekousen en maillots voor meisjes ideaal. Modellen met toevoegingen van engelenvleugeltjes of delicate strikjes zullen zeker een interessante variatie aan de hele styling geven.

Bekijk nu unieke maillots voor je dochtertje – GA HIERHEEN.

Handtassen Een nuttige accessoire voor een meisje tijdens haar eerste heilige communie is een kleine witte tas met een delicaat riempje of ketting. Het zal niet alleen de styling aanvullen, maar ook een perfecte plek zijn om zakdoekjes, een rozenkrans of een gebedenboek te bewaren tijdens de mis.

Handschoenen Dit is geen essentiële accessoire voor communiestyling, maar communiehandschoenen zullen zeker elegantie toevoegen en je dochter het gevoel geven een kleine prinses te zijn. Het is de moeite waard om dit te overwegen!

Laat de dag van de eerste heilige communie van je dochter een onvergetelijke en speciale gebeurtenis in jullie leven worden. Het is tenslotte haar speciale feest!

Advies over het bericht (0)

Submit
omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Sklep internetowy Shoper Premium