Hoe kies je kleding die past bij het karakter van je kind? 0
Hoe kies je kleding die past bij het karakter van je kind?

Wist je dat eigenschappen zoals karakter en persoonlijkheid van een kind deels afhankelijk zijn van genen? Hoewel je er niet volledig invloed op hebt, is het de moeite waard om te helpen deze te vormen en te laten uiten vanaf het allereerste begin! Een kind, net als elke kleine mens, heeft zijn eigen buien en voorkeuren die niet alleen in overweging moeten worden genomen bij dagelijkse beslissingen, zoals het aankleden, maar vooral gerespecteerd, ondersteund en ontwikkeld moeten worden.

Leer hoe je kinderkleding samenstelt met behulp van kledingstukken, waaronder jurken voor meisjes, om ze volledig aan te passen aan jouw kleintje.

Waarom zou je kinderen laten beslissen over hun kledingkeuze?

Zoals Janusz Korczak zei: "Er zijn geen kinderen, er zijn mensen". Kleintjes, hoewel ze veel nog niet weten en de wereld nog niet kennen, leren deze vooral door ervaring. Door de individualiteit van het kind te erkennen en het een stem te geven in bepaalde zaken, vorm je een toekomstige onafhankelijke en zelfverzekerde volwassene. En elke ouder wil toch dat zijn kind het goed doet in het leven.

Sta je kind daarom toe om enkele beslissingen te nemen en de gevolgen ervan te ervaren. Pas deze keuzes aan aan zijn leeftijd. Een eerste keuze kan bijvoorbeeld het samenstellen van een outfit voor de kleuterschool zijn. Dit helpt je kind niet alleen om de beschikbare opties te testen, maar ook om te laten zien dat zijn mening ertoe doet en leert het zichzelf uit te drukken.

Het belangrijkste is dus om samen te ontdekken wie je kind is en langzaam wordt. Hier zijn een paar voorbeelden van karaktertypen en de bijpassende kledingstijlen die het beste weerspiegelen wat er in de ziel van je dochter omgaat.

Zoet en vrolijk

Je dochter is de belichaming van meisjesachtigheid. Ze heeft typisch vrouwelijke interesses, is gevoelig, vol passie en persoonlijke charme. Ze wordt blij van het helpen van anderen en het ontwikkelen van nieuwe hobby’s. Ze is delicaat en een beetje verlegen.

In dit geval kun je het beste kiezen voor klassieke, meisjesachtige patronen. Zoete en vrolijke stijlen, meisjesjurken vol ruches, tule en pastelkleuren weerspiegelen perfect het karakter van je kind. Dergelijke kledingcombinaties zijn de eerste stappen naar vrouwelijke stijlen!

Aanbevolen stijlen: romantisch, preppy, boho.

Aanbevolen modellen meisjesjurken: Amelia, Nel, Matilda.

Rebel

Dit karakter is het tegenovergestelde van het vorige voorbeeld. Ze houdt niet van opgelegde sociale normen en verzet zich er voortdurend tegen. Ze lijkt meer op een tomboy die de gangbare regels trotseert. Ze gaat graag haar eigen weg en probeert nieuwe dingen uit. Hoewel ze wat gereserveerd is tegenover anderen, is ze bij nader kennismaking trouw en vriendelijk.

Rebelse karakters houden niet van patronen, maar vinden het geweldig om deze te doorbreken. Ze benadrukken graag hun onafhankelijkheid en onderscheiden zich graag van de maatschappij. Daarom zullen meisjes met een dergelijke persoonlijkheid zich goed voelen in gedurfde, kleurrijke en enigszins afwijkende stijlen.

Aanbevolen stijlen: rock, hippie, vintage.

Aanbevolen modellen meisjesjurken: Mila, Dolores, Imelda.

Energiek

Ze is overal te vinden, altijd bereid om te helpen en volledig toegewijd aan haar activiteiten. Ze is de ziel van het gezelschap en maakt constant grapjes. Ze trekt mensen aan en heeft een geweldige band met hen. Ze heeft geen moeite om nieuwe contacten te leggen en neemt zelfs vaak de leiding en brengt de groep samen. Altijd glimlachend, vriendelijk en vindingrijk – zo kun je jouw kind het beste omschrijven.

De kleding van een energiek meisje moet van verre laten zien met wat voor karakter je te maken hebt. In dit geval zal je dochter zich goed voelen in intense kleuren en glanzende stoffen. Zo trekt ze de aandacht en bevindt ze zich in het centrum van de belangstelling, waar ze zo van houdt.

Aanbevolen stijlen: glamour, etno.

Aanbevolen modellen meisjesjurken: Chloe, Susanna.

Actief

Dit type is zeer ambitieus en doelgericht. Ze richt al haar krachten op het behalen van wat ze gepland heeft – of het nu gaat om het winnen van een scheikunde-olympiade of het behalen van de overwinning in sportwedstrijden. Ze is zeer toegewijd aan alle activiteiten, behulpzaam en effectief. Ze schuwt vriendschappen niet, maar is van nature eerder een introvert.

Voor een actief kind zijn vooral het comfort en de praktische kant van kleding belangrijk. Stijlvolle trainingspakken, de lichtheid van de Parijse stijl of klassieke outfits zorgen ervoor dat ze comfortabel gekleed is zonder energie te verspillen die nodig is voor haar activiteiten (het kiezen van een outfit kost immers ook energie!). Bovendien zijn deze kledingstukken praktisch in bijna elke situatie.

Aanbevolen stijlen: sportief, Parijs, klassiek.

Aanbevolen modellen meisjesjurken: Eve, Diana, Silvia.

Natuurlijk zijn dit slechts enkele voorbeelden van hoe je je kind kunt kleden afhankelijk van haar karakter. Individuele persoonlijkheidskenmerken kunnen variëren en zich vermengen bij je dochter. Want uiteindelijk is elke persoon uniek en ontdekt zichzelf elke dag. Daarom is het belangrijk om te experimenteren en nieuwe modieuze combinaties te proberen totdat je de stijl vindt die het karakter en de voorkeuren van je dochter het beste weerspiegelt.

Advies over het bericht (0)

Submit
omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Sklep internetowy Shoper Premium